Vanliga frågor


Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna och vi hoppas att du kan få svar fortare genom att hitta svar på din fråga här. Frågorna är indelade i kategorier som är sorterade i bokstavsordning.

Betalning

Jag bor utomlands, vad har ni för IBAN-nummer ?

Läs mer

IBANnummret är: SE41 8000 0842 0294

Klubbens IBAN-nummer finner du längst ned på hemsidan i sidfoten.

 

Jag ska gå kurs, när ska jag betala för kursen?
Läs mer

Invänta separat inbjudan från instruktör

 

Har klubben swish-nummer?
Läs mer

Swishnummret är: 123 100 78 55

Klubbens swish-nummer finner du längst ned på varje sida i sidfoten. Addera gärna två kronor då banken tar det som avgift per inbetald swish

 


Kontakt

Jag har skickat iväg ett mail, hur lång tid tar det innan jag får svar?
Läs mer

Sundsvalls brukshundklubb är en ideell förening där alla arbetar med klubben på sin fritid. Det tar olika lång tid innan du får svar på ditt mail men vi jobbar hårt för att svara på dina frågor så fort som möjligt.

 

Jag hittar inte min fråga här, vem ska jag kontakta?
Läs mer

Ta kontakt med någon som frågan berör, exempelvis;

  • Medlemsfrågor: medlem@sundsvallsbhk.se
  • Styrelsen (övrigt): styrelsen@sundsvallsbhk.se
  • Bokning: bokning@sundsvallsbhk.se
  • Fastighet: fastighet@sundsvallsbhk.se
  • Webb: webb@sundsvallsbhk.se
  • Kurser: hus@sundsvallsbhk.se
  • Sektorer och kommittéer: Sektorer och Kommittéer

Vad har ni för telefonnummer?
Läs mer

Mobilnummer är 0730-591265. Vi är en ideell förening och alla jobbar med klubben på sin fritid. Därför är vi på plats olika tider på dygnet och kan inte svara i telefonen alla dagar i veckan. Vi rekommenderar dig att istället kontakta oss via styrelsen@sundsvallsbhk.se eller på vår facebook sida.

 

Jag har ringt men får ingen återkoppling, varför?
Läs mer

Sundsvalls brukshundklubb är en ideell förening där alla arbetar med klubben på sin fritid. Det betyder att vi inte alltid har tid att kontrollera telefonen eller ringa tillbaka missade samtal. 

Vi rekommenderar därför att ni kontaktar styrelsen@sundsvallsbhk.se eller skicka ett meddelande till oss på vår facebook-sida


Kurs

Vem får gå kurs?
Läs mer

Alla får gå kurs hos oss oavsett ålder eller hund! Styrelsen beslutade 2021-12-08 att från och med 1 januari 2022 krävs det att du är medlem i Sundsvalls brukshundklubb eller i Sveriges hundungdom för att kunna gå kurs hos oss.

 

Jag hittar inte kursen som jag vill gå, var finns den?
Läs mer

Alla våra kurser publiceras på hemsidan under ”Kurser”. Syns inte den kurs som du vill anmäla dig till så har vi inget startdatum på kursen just nu. Kan du inte anmäla dig till kurs som syns är den fullsatt. För att inte missa när en kurs blir tillgänglig för anmälan kan du anmäla dig till vårt mailutskick, det gör du här https://sundsvallsbhk.se/kursprenumeration

 

Jag kan inte anmäla mig till en kurs som syns på er hemsida
Läs mer

Kan du inte anmäla dig till kurs som syns är den fullsatt. För att inte missa när en kurs blir tillgänglig för anmälan kan du anmäla dig till vårt mailutskick, det gör du här https://sundsvallsbhk.se/kursprenumeration

 

Jag vill gå kurs, när kommer dom ut?
Läs mer

Kurserna kommer ut så fort instruktören har bestämt datum och tid, oftast har vi kurser höst och vår. Du kan anmäla dig till vårt kursutskick via mail för att snabbt få info om aktuella kurser

Anmäl dig till mailutskick här: https://sundsvallsbhk.se/kursprenumeration

 

Får mitt barn gå kurs hos er?
Läs mer

Ja, barn är varmt välkomna att gå kurs hos oss, däremot så rekommenderar vi att barn och ungdomar under 18 år har med sig målsman vid kurstillfällen för att finnas till hands för att hjälpa barnet/undomen med hunden. För att gå kurs hos brukshundklubben krävs medlemskap, för barn och unga under 25 år kan du bli medlem i Sveriges hundungdom, läs mer på deras hemsida: https://www.skk.se/shu/

 

Får flera i familjen komma på kursen?
Läs mer

Alla i familjen är varmt välkommen att gå kurs hos oss. Dock så måste ni föranmäla vid kursanmälan eller till instruktören vilka som ska gå kursen eftersom vi samarbetar med studiefrämjande.

 

När kommer nästa kurs ut?
Läs mer

Alla våra kurser är beroende av våra instruktörer och majoriteten av dessa har kurser helt ideellt, därför kan vi inte lova när nästa kurs börjar. Enklast är det att prenumerera på vårt kursutbud för att hålla dig uppdaterad när nästa kurs är ute för anmälan. 

Anmäl dig till mailutskick här: https://sundsvallsbhk.se/kursprenumeration

 

Hur ser upplägget ut på en valpkurs?
Läs mer

Hur upplägget på en valpkurs ser ut bestämmer instruktören. De bestämmer också antalet träffar och hur lång varje träff är. Allt information finns med när en kurs är tillgänglig för anmälan. En valpkurs kan vara allt från 4-8 tillfällen och varje tillfälle är vanligtvis 1,5 – 2h kurstid/tillfälle. Detta kan självklart variera utifrån vad instruktören har planerat in för tillfällen.

 

Varför skiljer sig kursavgiften mellan de olika kurserna?
Läs mer

Kursavgiften beror på dels av antal träffar, timmar och deltagare som ska gå kursen. Många av våra instruktörer jobbar ideellt, men vi hyr också in en del instruktörer som fakturerar klubben för hens tid som har lags ner på kursen. Det räknas också in i kursavgiften.

 

Hur mycket kostar kursavgiften för valpkurs?
Läs mer

Vanligtvis går våra kurser på 100kr/h, det kan dock också skifta beroende på om vi har fått hyrt in instruktör eller om instruktören jobbar ideellt. Exempel på pris för valpkurs är 700-1200 kr. Priset beror också på hur många tillfällen en kurs är (det bestämmer instruktören), men allt från 4-8 tillfällen är standard, och hur lång varje tillfälle är, vanligtvis 1,5 – 2h kurstid/tillfälle


Medlemskap

Jag är medlem i en annan brukshundklubb men vill byta, hur gör jag då?
Läs mer

Din medlemsperiod i klubben löper alltid från dagen du tecknade medlemskapet och ett år framåt. Du kan avsluta den medlemsperioden i förtid om du vill, men tyvärr inte tillgodogöra dig kvarvarande tid i en annan klubb. Vill du byta klubb under den pågående medlemsperioden är det alltså samma som att teckna ett helt nytt medlemskap i den nya klubben. Då kommer du ha dubbla medlemskap en period.

 

Jag vill avsäga mitt medlemskap.
Läs mer

Ditt medlemskap löper automatiskt ut efter ett år. När du får en ny faktura så kan du ignorera denna. 

 

Jag vill bli medlem, hur gör jag?
Läs mer

Vill du bli medlem i Sundsvalls brukshundklubb ansöker du det på hemsidan här: Bli medlem.

 

Jag vill gå kurs, måste jag bli medlem ?
Läs mer

Alla som vill gå kurs inom Svenska Brukshundklubben måste vara medlem för att försäkringar ska täcka. Styrelsen beslutade 2021-12-08 att från och med 1 januari 2022 krävs det att du är medlem i Sundsvalls brukshundklubb eller i Sveriges hundungdom för att kunna gå kurs hos oss.

Bli medlem här

 

Hur lagras mina uppgifter vid medlemsanmälan?
Läs mer

Uppgifter vid medlemsanmälan lagras via svenska brukshundklubbens medlemssida som enbart är tillgänglig till personer med behörighet.

 

Får familjemedlemmar vara med på kursen som åhörare (icke aktiv) utan att de är medlem?
Läs mer

Ja, om familjemedlemmar är med på kursen som åhörare gäller försäkringen så länge dom är en del av de aktiviteter som arrangeras av brukshundklubben. Vill familjemedlemmen vara aktiv på kursen tillsammans med hunden måste denna vara medlem, då räcker det med ett familjemedlemskap.

 

Måste mitt barn vara medlem om hen vill gå kurs med hunden?
Läs mer

För att försäkringen ska gälla ska även barnet var medlem och det räcker det med ett familjemedlemskap om föräldern är fullbetalande medlem, vill barnet bara se på (vara åhörare) behöver denne inte vara betalande medlem. För barn och unga under 25 år kan du bli medlem i Sveriges hundungdom, läs mer på deras hemsida: https://www.skk.se/shu/

 

Vad kostar ett medlemsskap? 
Läs mer

Det finns flera olika typer av medlemskap, det vanligaste är helbetalde medlem. Den kostnaden för Sundsvalls Brukshundklubb är 585 kr. Den kostnaden betalar du direkt till Svenska Brukshundklubben. Efter att du har betalat din medlemsavgift så behåller Svenska Brukshunklubben 400 kr (förbundsavgift) och Sundsvalls Brukshundklubb får 185 kr (lokalklubbasvgift). 

Lokalklubbasavgiften kan variera mellan olika klubbar.

Läs mer om de olika medlemskapen och kostnaderna.

 


Personuppgifter

Varför måste ni ha mitt personnummer vid kursregistrering?
Läs mer

Vi samarbetar med Studiefrämjande och för att deras olycksfallsförsäkring ska gälla måste vi ha personnummer på de personerna som ska vara med på kursen. Som deltagare är du försäkrad för olycksfall på väg till och från samt under pågående kurs. 


Planerna 

Varför heter era planer olika?
Läs mer

Vi har fem olika planer på vår stora klubb! 4 gräsplaner och en grusplan. För att särskilja de åt så heter dom, grusplanen, IGP(IPO)-planen, rallyplanen, gräsplanen längst ned och appellplanen.

Varför de har fått dessa namn följande
Grusplanen: Den enda grusplanen vi har på klubben
IGP(IPO)-planen: Där står det uppställt plank för momentet rondering och ett A-hinder som finns i sporten IGP(IPO). 
Rallyplanen: Den byggdes då rallylydnad blev en officiell sport och rallyverksamheten brukar vara på denna plan.
Gräsplanen längst ned: En gräsplan som är först till vänster vid vägen.
Appellplanen: Här brukar vi ha en del tävlingar inom bland annat bruks/lydnad och där står det också föremål där hunden ska balansera och klättra på en stege.

 

Får jag träna på alla planer oavsett gren?
Läs mer

Ja! Så klart kan du träna vad som helst på alla våra planer oavsett vad planen kallas för. Håll koll på vilka planer som är uthyrda via hemsidan på ”Kalendern” och vi respekterar varandra. Är det någon som behöver använda stegen på appellplanen är denna såklart välkommen även om det tränas lydnad på planen likaså kan IGP tränas på rallyplanen.

 

Vilka planer kan jag träna med löptik?
Läs mer

Medlemsmötet 2018-09-12 beslutar att appellplanen (den stora gräsplanen nedanför röda stugan) är en löp-fri plan.

Det betyder att du kan träna med din löptik på resterande fyra planerna vi har på klubben

 

Vilka planer får man ha kurs/träna på?
Läs mer

Medlemsmötet 2021-10-26 beslutar att appellplanen (den stora gräsplanen nedanför röda stugan) är först och främst till för träning men är den ledig så får kurs vara där. Behöver en kurs vara på den planen (pga platsbrist eller annat) och någon tränar där får dessa hålla en dialog med den som tränar där, likaså gäller det om det är tvärtom (det vill säga om en kurs är där och någon vill träna) ska en dialog mellan dessa hållas. Ingen (oavsett kurs eller privatträning) ska bli bortjagad från den plan man befinner sig på, medlemmar får samsas.


Tävlingar

Jag vill anmäla mig till er officiella tävling hur gör jag ?
Läs mer

Alla anmälningar till officiella tävlingar och mentaltester görs via http://www.sbktavling.se 

 

Får jag tävla med en oregistrerad hund?
Läs mer

Ja, hunden måste dock ha ett tävlingslicensnummer, det kan du skaffa här; ansök här 


Träning

Vem får träna på klubben?
Läs mer

Alla som är medlem inom svenska brukshundklubben är välkommen att träna på klubben, dock får bara medlemmar inom Sundsvalls brukshundklubb låna och använda klubbens saker som tillexempel agilityhinder, rallylydnadssakerna och lydnad- och bruksföremålen eftersom detta är en service som klubben erbjuder sina medlemmar. Saker som redan står ute på planerna får du självklart använda som exempelvis hinder även om du inte är medlem hos oss

 

Vem är välkommen på öppna träningar?
Läs mer

Öppna träningar är bland annat onsdagsträningar, ungdomsträffarna eller rallylydnadsträningar och då är alla som är medlem inom svenska brukshundklubben välkommen och får använda de klubbens grejer inom den aktivitet du deltar i.

 

Vad är det för skillnad på egen träning och öppen träning?
Läs mer

Öppen träning är en planerad aktivitet där Sundsvalls brukshundklubb anordnar en träff där alla medlemmar inom svenska brukshundklubben får vara med och använda klubbens saker som är planerad inför aktiviteten.

Egen träning är personlig egen träning du själv väljer att göra som inte integreras med den öppna träningen som beskrivs ovan. Alla medlemmar inom svenska bruskshundklubben är välkommen att vara på klubben men för att låna materialet på klubben måste du vara medlem i Sundsvalls brukshundklubb klubb eller vara med på våra öppna träningar. Saker som redan står ute på planerna får du självklart använda som exempelvis hinder även om du inte är medlem hos oss

 

Jag vill hjälpa till, hur går jag till väga?
Läs mer

Vill du hjälpa till kan du alltid anmäla ditt intresse på denna sida: intresseanmälan 

 

Får jag låna klubbens saker?
Läs mer

Alla som är medlem i Sundsvalls brukshundklubb får låna klubbens (medlemmarnas) saker, det inkluderar bland annat agilityhinder, rallylydnadsutrustning, lydnad- och brukssakerna. Saker som redan står ute på planerna får du självklart använda som exempelvis hinder även om du inte är medlem hos oss

 

Var hittar jag andra hundintresserade som vill träna?
Läs mer

Sundsvalls brukshundklubb har en facebook sida där du kan söka efter likasinnande för träning och umgänge. 
Till facebooksidan

 

Jag är på semester och vill träna på er klubb, är det okej?
Läs mer

Ja ! Alla medlemmar inom svenska brukshundklubben är välkommen att träna på vår klubb. 


Uthyrning

Det är en planerad aktivitet/kurs på klubben, får jag komma och träna ändå?
Läs mer

Ja, alla får komma och träna även om det är planerad aktivitet, dock måste vi ta hänsyn till aktivitet/kursverksamheten.

 

Klubben är uthyrd, får jag vara där ändå?
Läs mer

Ja, dock måste hänsyn visas till de som hyr klubben

 

Jag vill hyra klubben, hur gör jag?
Läs mer

Hyrning av klubben görs via hemsidan:


Boka anläggning: Anläggning
Boka boende: Boende 

 

Jag som medlem vill hyra in en extern instruktör och använda klubben, går det?
Läs mer

Styrelsen har beslutat 2017-01-10 med förtroende från medlemsmötet 2016-11-27 att medlemmar som har för avsikt att anlita en extern instruktör ska informera detta till HUS via hus@sundsvallsbhk.se. Arrangemanget ska ske via studiefrämjandet och klubben erhåller en ersättning.

 
Kostnad för att hyra en plan är 500 kr per dag om man låser en plan för betald instruktör.
 
 
Jag vill hyra er anläggning för ICKE hundrelaterade event, går det? 

Läs mer

Ja, det går! Du kan boka anläggningen trotts att det inte gäller ett hundrelaterad event. Du kan skicka din förfrågan via hemsidan via https://sundsvallsbhk.se/anlaggning. På medlemsmötet 2021-10-26 beslutades det att vid ICKE hundrelaterade event ska priserna dubbleras vid uthyrning av anläggning. 

Vanliga priser gäller för alla typer av hundrelaterande event även dom som inte tillhör Svenska Brukshundklubben. Priser kan läsas om på sidan https://sundsvallsbhk.se/anlaggning.

 
 

Övrigt

Bilderna som används på hemsidan, var kommer dom ifrån?
Läs mer

En del bilder har vi fått lov att använda av personerna som antingen är med eller har tagit dem, andra bilder kommer ifrån sidan https://pixabay.com/ där det delas gratis bilder som får användas överallt, även på sociala medier. 

Pixabays bilder får användas både med och utan reklamsyfte. Användandet av bilder tagna från Pixabay behöver inte godkännas av fotografen eller upplysa att bilden är tagen av fotograf eller är återfunnen på pixabay. 

Det är även okej att modifiera bilderna.

Läs mer på pixabays hemsida. 

Har du frågor?
Kontakta: webb@sundsvallsbhk.se

 

När får skott förekomma på klubben?
Läs mer

Beslut togs på medlemsmötet 2016-05-12 att om vår klubb ska kunna bli framgångsrik inom bruks och mentalitet krävs möjlighet till träning med skott.

Mötet klargjorde att skott får förekomma på vardagar före kl 18 samt hela helgdagar. Dock måste hänsyn visas till de som finns på klubben och information ska alltid ske innan skott avlossas.