Utmaning på distans – Sund med hund


Utmaning på distans mellan Svenska Brukshundklubbens lokala klubbar inkl.rasklubbar.

Syftet med den här utmaningen är att få fler klubbar att starta träningsgrupper på distans för att främja den fysiska aktiviteten för våra medlemmar tillsammans med sina hundar. Helst nu under den Corona-period som vi befinner oss i.

Projektledaren för projektet Upp och hoppa på Svenska Brukshundklubben lägger ut två löparpass och ett styrketräningspass varje söndag från 31 maj och under åtta veckor framåt. Dessa läggs ut som separata inlägg, ett inlägg för varje nivå, och kan då enkelt följas i vår facebook-grupp ”Sundsvalls BHK fysträningsgrupp 2020”

En rekommendation är att hundarna är minst 12 månader gamla. Vi kommer att springa pådistans ”tillsammans” till och med den 26 juli.

Varje vecka fotograferar alla deltagare sina fötter eller hundens tassar som ett kvitto på att veckans träningspass är genomförda (ett pass styrketräning och två pass med löpning). Du skickar din bild till Facebook grupp ”Sundsvalls BHK fysträningsgrupp 2020”.

 

Det kommer att skapas fyra olika grupper med olika målsättningar:

– Lilla löparskolan (1 km), för deltagare under 12 år

– Grön nivå (2 km)

– Blå nivå (5 km)

– Röd nivå (7,5 km)

 

Du är med utifrån din och hundens förutsättning, gå lunka löp, alla kan vara med! 2 km är bättre än ingen kilometer så känn ingen press att du måste anmäla till 7,5 om du är nybörjare.

 

Så här går det till för Sundsvalls BHK att vara med i utmaningen:

  1. Linda Jansson är utsedd av klubben till att vara klubbens representant och startar upp en Facebook grupp ”Sundsvalls BHK fysträningsgrupp 2020”. Där kan du meddela att du vill vara med, nu anger namn och medlemsnummer i SBK samt vilken nivå du vill delta i.
  2. I FB-gruppen Upp och hoppa läggs träningspassen ut varje vecka. Dessa kommer också att läggas upp i klubbens egen grupp varje söndag inför kommande vecka.
  3. Deltagarna får välja vilken nivå de vill springa på och på vilken nivå de vill styrketräna på. Välj utifrån din förutsättning! Du meddelar själv in dina resultat till ”Sundsvalls BHK fysträningsgrupp 2020”.
  4. Representanten för klubben (Linda Jansson) räknar ihop deltagarnas träningspass och meddelar in till centrala SBK. Du förstår att du måste meddela in dina resultat om de ska komma med i utmaningen.
  5. Dagen efter den 26 juli skickar klubbens representant (Linda Jansson) in en sammanställning i Excel till projektledaren på Upp och hoppa Sund med hund över ALLA träningspass med information om vilka som sprungit och vilken distans. VIKTIGT att du skickar in bild på din och hundens fossingar varje vecka!

 

Den 26 juli kommer vi att veta vilken klubb som under de åtta veckorna har genomfört flest träningspass och vilken klubb som har haft flest deltagare som sprungit på distans den 26 juli. (För att det ska bli rättvist kommer vi att utgå ifrån antalet deltagare i utmaningen från klubben i förhållande till antalet medlemmar i klubben).

Har du frågor och eller funderingar, tveka inte att ställa dem i klubben grupp ”Sundsvalls BHK fysträningsgrupp 2020” alt höra av dig till mig.

Varmt välkommen att delat!


Två vandringspokaler (priser):

  1. Den mest fysiskt aktiva klubben under åtta veckor 31 maj- 26 juli.
  2. Flest deltagare som springer på distans den 26 juli.