Träningshelg Frida Wallén


Helgen 8-9 februari 2020 har vi fått möjlighet att ha Frida Wallén hos oss för en träningshelg. Helgen vänder sig först och främst till personer som är aktiva som tävlingsledare, domare, instruktörer eller på annat vis hjälper till att driva klubben framåt. Kursen kommer vara individanpassad och med fokus på ett ekipage åt gången. Utöver ekipagen som tränar med hund kommer även åhörarplatser att finnas och dessa vänder sig även till övriga medlemmar. Kursen kommer hållas i Björkbacke gård i Baggböle. Vi vill med denna information göra er uppmärksam på att träningshelgen kommer ske och inbjudan med mer information, pris och anmälan kommer lite senare.

 

En presentation om Frida:

Frida är utbildad hunddressör i Sollefteå och en fördjupningsutbildning hos polisen i Skåne med inriktning mot tjänstehundar för polis och väktare.

Hennes filosofi är att det ska vara roligt att ha hund samt att se varje hund som en unik individ som vi tillsammans utvecklas med. Hon har tanken att det ska kännas rätt för föraren och att det ska fungera för hunden. I träningen leker Frida in beteenden hon vill att hunden ska utföra och belönar mycket med både leksak och godis.

Frida har flertalet hundar som hon tävlat högt både i tävlingslydnad och bruks (spår, sök och skydd) och har tävlat flera VM i IPO.

Mer information om Frida hittar ni på hennes hemsida: http://sundbergshundtjanst.se/ommig.html

Hundägarutbildningen
Cecilia Bergman
Lena Funseth-Norberg