Rallylydnad


Rallylydnad är glädje och positivitet!

I rallylydnad går hund och förare en bana med 12-20 skyltar som beskriver vilket moment ekipaget skall utföra. Det finns fyra olika klasser inom rallylydnad och dessa är: nybörjarklass, fortsättningsklass, avancerad klass och mästarklass.

Inom rallylydnad ska hund och förare utstråla glädje och samarbeta under hela genomförandet! Föraren får kommunicera med hunden genom röst och/eller teckenkommandon. Det är även tillåtet att prata och uppmuntra hunden men det är inte tillåtet att vidröra hunden på tävling. Rally bjuder på variation och spänning med inslag av traditionell lydnad, agility och freestyle. 

DSC02822_Fotor

Moment: snurr under gång

När du tävlar startar du med 100 poäng och får avdrag om inte momenten utförs enligt reglerna. I nybörjarklass krävs minst 70 poäng för att få godkänt.

Detta är en hundsport som passar alla!

Kom och träna med oss !
Läs med på Rallylydnadsträningar

 

 

Sammankallande
Jennie Lindqvist
Susanna Lehtonen
Josefin Skogman

Kontakt: rally@sundsvallsbhk.se

Tävlar du med din hund för Sundsvalls bhk ?
Var med och anmäl dig och din hund och vinn fina priser!


Mer info om Rallylydnad

Vi finns på Facebook !
Film
Regler
Momentbeskrivning
Övrig information


Jennie Lindqvist 
Jag heter Jennie Lindqvist och blev introducerad för rallylydnaden år 2013. Jag föll pladask för den roliga sporten och har tränat med min bulldog tik Märta-Maj sedan dess. Vi tränar och tävlar i mästarklass.

 

 

 

 

 

 

 

 


Susanna Lehtonen
Susanna Lehtonen med blandisen Hector på 4år. 
Vi blev introducerade för rally sommaren 2015, fastnade totalt och började tävla året därpå. Vi tränar och tävlar i Avancerad klass.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Josefin Skogman
Jag heter Josefin Skogman och har min samojedtik Nasti. Blev intresserad av rallyn 2015, och sen har vi provat tävla. Tog dock ett uppehåll men nu är vi tillbaka på banan igen!