Patrullhundskurs


SBK tillhör frivilligorganisationerna och vi har åtagit oss att utbilda samhällsnyttiga hundar såsom patrullhundar och räddningshundar. En försöksverksamhet pågår också med utbildning av olika assistanshundar, där SBK examinerar olika hundar som utbildats som stöd till sina förare, alltifrån till rullstolsburna personer eller till barn med psykisk ohälsa.  

I vår startar patrullhundskurser och vi kan ta emot fler deltagare. Det är en rolig och givande kurs, som leder till att  hunden utbildas till patrullhund i hemvärnet och föraren blir hundförare efter militär grundutbildning. 
 
Krav på förare
Ålder: 18 – 65 år
Övrigt: frisk o fysiskt aktiv, tycka om att var ute i skog och mark, gilla att jobba med sin hund och är villig att vara med på övningar som hundförare inom hemvärnet. 
 
Krav på hund
Ålder: ca 13 mån – 4 år vid kursstart
Hälsokrav: Röntgade höfter och armbågar
Päls: Päls med underull
Mankhöjd: 40 cm – 65 cm (dispens kan sökas)
Övrigt: Social, nyfiken, lekfull och skottfast är önskemålen. Huvudsakliga arbetsuppgifter för en färdig patrullhund med förare  är jobba som “sensor”,  klara spårupptag samt patrullera på givna områden och via nos och öron kunna markera folk eller utrustning i terrängen. Hundarna upplever dessa arbetsuppgifter som väldigt spännande och givande. 
 
Info om kurs
Patrullhundskurs i Härnösandsområdet, öppen för deltagare från hela landet, startar med information o anlagsprov 29 februari o 1 mars i Härnösand respektive i Östersund. Vill du jobba ihop med din hund (om den är lämplig) och göra samhällsnytta så häng på ! Anmälan till info o anlagsprov senast 27 febr, Reskostnad ersätts, fika finns. Kursveckorna blir vecka 19 (början av maj), 29 (juli)  och 37(september) i internat i Härnösandsområdet.

Under kursveckorna är det gratis mat och logi och fria resor. Förlorad arbetsförtjänst ersätts enligt sjukförsäkringsnivån. Man har rätt att erhålla tjänstledighet från sitt jobb för deltagande i patrullhundskursveckorna  om man söker ledighet i god tid innan kursstart. (undantag vissa yrkesområden ex polis, sjukvårdspersonal, säkerhetsyrken).
 
Ring och fråga om du vill veta mer….
anmälan till Gunnel Crona 070-2056612 eller akjas@telia.com
 
Patrullhundskurs i Brunflo /Östersund startar i maj.
Anlagsprov i Östersund i april månad.  
Iris Jakob ska ha en kurs för patrullhundar i år.
Det blir anlagsprov 26 april och kursstart i början av maj.
Kursen kommer att köras 2 kvällar i veckan. 
Vid intresse ring Iris Jakob 070-2496331.