Kurser


Vi erbjuder en mängd olika kurser för alla hundar och hundägare. Vi har många utbildade instruktörer inom flera grenar vilket möjliggör för oss att möta upp det stora kursbehovet som finns idag. Hoppas du hittar en eller flera kurser som passar just dig så ses vi på Sundsvalls Brukshundklubb.

Betalning
Läs mer

Betalningen sker tidigast efter du har fått ett mail om antagning på kursen, detta kan ta några veckor. Betalningen sker till BG: 264-3500 eller SWISH: 123 100 78 55. Märk betalningen med “kursens namn + ditt för- och efternamn”.  

Kursprenumeration
Läs mer


Föreläsning: Ur domarens perspektiv

Info 
Domare: Lena Svelander
Datum: 13/6 
Tid: 18:30
Kostnad: 100 kr
Anmäl dig här

Läs mer
Föreläsningen handlar om hur domare inom Rallylydnad tänker när de dömer och gör avdrag. Vad tittar domaren lite extra på och vad är de vanligaste poängavdrag och fel som oftast händer under en tävling?

Föreläsningen kommer också inkludera tips som är bra att ha med sig under tävlingsdagen, hur är det att vara domare under en tävling och annan nyttig och lärorik information som du kommer att lära dig.

Alla är välkomna oavsett klubbtillbehörighet


Uppletandekurs för tävling

Info
Datum: 2/6
Tid: 10:00 – 16:00
Plats: Sundsvalls Brukshundklubb
Pris: 350 kr 
Hundens ålder vid kursstart: ca 10 månader
Anmäl dig här

Läs mer
Välkommen att anmäla dig och din hund för en uppletandekurs med tävlingsfokus. Uppletande ingår i tävlingsgrenen bruks som är uppdelade i tre olika delar, den ena är lydnadsdelen, andra är ett specialmoment och det tredje är budföring eller uppletande. Uppletande går till att ett antal föremål ligger utlagda i ett mindre område. Hunden ska söka igenom området och helst förstås hitta alla föremålen och lämna dem till sin förare.

Under kursen kommer vi skifta teori och praktik. För att du ska få mest utav kursen är det bra om att ni har god allmänlydnad, det betyder exempelvis att hunden ska kunna vara lös.


Gemensam promenad

Info
Datum: 30/5
Tid: 12:00 – 13:30
Plats: Ungdomsfältet, Sundsvalls hamn
Pris: Gratis
Ingen föranmälan krävs

Läs mer
Vi utgår gemensam från parkeringen vid ungdomsfältet inne i centrum. Vi kommer att promenera tillsammans men vi håller avstånd till varandra och visa hänsyn vilket gör att det är ett bra tillfälle att träna på att gå tillsammans med andra hundar och människor. Eftersom vi kommer promenera inne i centrum så är det ett ypperligt tillfälle att miljöträna sin hund.

Varmt välkomna!

Ingen föranmälan krävs


Sund med hund – Cirkelträning – steg 1 (för nybörjare) : FULL

Info
Datum: 26/5
Tid: 09:00 – 10:30 
Kostnad: Gratis
Plats: Matfors Brukshundklubb
Krav: du och din hund är fysiskt friska.

Läs mer

26 maj är det dags för examination för oss blivande friskvårdsinstruktörer. Sundsvalls Brukshundklubb utbildar två instruktörer och deras uppgift är att hålla ett kurstillfälle inom friskvård och vi söker därför nu efter ekipage som vill delta.

Är du intresserad av att aktivera din hund? Skulle du tycka om att samtidigt röra på dig själv? Malin och Linda erbjuder dig och din hund att komma och prova cirkelträning ”steg 1” för förare och hund.

Vårt enda krav är att du och din hund är fysiskt friska.