Kurser


Vi erbjuder en mängd olika kurser för alla hundar och hundägare. Vi har många utbildade instruktörer inom flera grenar vilket möjliggör för oss att möta upp det stora kursbehovet som finns idag. Hoppas du hittar en eller flera kurser som passar just dig så ses vi på Sundsvalls Brukshundklubb.

Betalning
Läs mer

Betalningen sker tidigast efter du har fått ett mail om antagning på kursen, detta kan ta några veckor. Betalningen sker till BG: 264-3500 eller SWISH: 123 100 78 55. Märk betalningen med “kursens namn + ditt för- och efternamn”.  

Kursprenumeration
Läs mer


Brukslydnad – Appellklass: FULLSATT

Info
Instruktör: Lena Funseth-Norberg
Datum: 13/8, 20/8, 27/8, 3/9, 10/9
Plats: Sundsvalls Brukshundklubb
Tid: 18:00 – 20:00 
Kostnad: 1200 kr

Läs mer

Bruksprov är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. Grenen innehåller ett lydnadsmoment (brukslydnad) och ett specialmoment, som du själv väljer. Under denna kurs får du lära dig de lydnadsmoment som finns i appellklassen. På den lägsta nivån, appellklass, genomför ekipaget grundläggande lydnadsmoment såsom att gå fot, gå före, inkallning, apportering, hopp och platsliggande. För varje klass ökar svårighetsgraden. Momenten sker både med och utan koppel.


Valpkurs : FULLSATT

Instruktör: Marie Reutne
Datum: 18/8, 25/8, 1/9, 8/9, 15/9, 22/9, 29/9
Tid: 18:00 – 20:15 
Kostnad: 1200 kr

Läs mer

Valpkurs är en rolig och lärorik kurs för alla valpägare. Valpkursen ger dig och din hund en god start tillsammans att skapa en bra grund att stå på. Hela familjen är välkommen att delta på kursen för att lyssna och lära.  


Öppet hus – Sund med hund

Instruktör: Linda Jansson
Datum: 18/8
Tid: 10:00 – 12:00
Plats: Sundsvalls Brukshundklubb
Kostnad: 50 kr/person, betalas på plats via SWISH 123 100 78 55, märk med “Friskvård”
Ta med: Vatten till dig själv och hunden och någonting som du kan ligga på (handduk eller liknande)

Ingen föranmälan krävs och betalning sker via swish på plats!

Läs mer

Är du intresserad av att aktivera din hund? Vad skulle du tycka om att samtidigt röra på dig själv?

Sundsvalls Brukshundklubb erbjuder dig och din hund ett 2-timmars Öppet Hus där vi tillsammans tittar på cirkelträning ”steg 1” för förare och hund. Ett enkelt och kul sätt att komma igång med träning samtidigt som det ger ett ökat samspel mellan förare och hund.

Vad är cirkelträning?

Cirkelträning består av ett antal stationer där du och din hund utför övningar för hela kroppen, ”en station per kroppsområde”. Du som förare gör en övning och därefter hjälper du hunden att göra en övning.

Hur går det till? 

Vi träffas utan hund först, och har en kortare teorigenomgång. Vi går därefter tillsammans igenom övningar för förare, och jag visar hundens övningar med min hund. Vi håller till på Sundsvalls Brukshundklubb. 

Vem håller i det hela?

Jag som kommer hjälpa er heter Linda Jansson. Jag är utbildad SBK-instruktör inom allmänlydnad och Friskvård. Tillsammans hjälps vi åt att komma igång med träningen för dig och din hund. Känns det spännande? Häng på vet ja!

Varmt välkomna!


Diplomering Nivå Grön

nstruktör: Linda Jansson 
Datum: 1/9 
Tid: 10:00
Plats: Sundsvalls Brukshundklubb
Kostnad: 120 kr/hund, SWISH 123 100 78 55, märk med “Friskvård”
Ta med: Vatten till dig själv och hunden

Ingen föranmälan krävs och betalning sker via swish på plats!

Läs mer
Som ett led i Sundsvalls Brukshundsklubbs satsning på Friskvård – Sund med Hund erbjuder vi dig och din hund att diplomera på Nivå Grön. Nivå grön är den första nivån av 4.

Diplomeringen innebär att du och din hund genomför 6 stycken övningar, både förare och hund ska alltså genomföra övningar. Vid godkänt resultat får du ett diplom samt en scarf. Priset för diplomeringen är 120 kronor/hund.

Du kan ta del av alla nivåer via denna länk:

https://www.youtube.com/channel/UC7_4IT278Cw__4_2EWijwMA/videos

På klubben finns även ett antal utskrivna papper som förklarar de olika övningarna för nivå Grön och Blå (nästa nivå).

Det finns också ett gäng utskrivna pepp-blad för SBK´s löparskola (2 km och 5 km). Löpningen ingår inte i diplomeringen men kör gärna löparskolan i alla fall, som ett led i ett hållbart friskvårdsliv för dig och din hund.

Läs mer om
Nivå: Grön
Löparskola

Varmt välkommen!


Rallylydnad – Nybörjarklass: FULLSATT

Instruktör: Jennie Lindqvist
Datum: 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10
Tid: 18:30 – 20:30
Plats: Sundsvalls Brukshundklubb
Kostnad: 1200 kr
Anmäl dig till kursen här

Läs mer

Rallylydnad är en hundsport alla kan delta i och det är viktiga är att ha roligt tillsammans med sin hund. Rallylydnad har mycket gemensamt med andra tävlingsformer och inom rally vill man lyfta fram samspelet mellan hund och förare. Det är därför en utmärkt aktivitet för alla typer av raser och det är en sport som snabbt blivit mycket populär.

I Rallylydnad – Nybörjarklass kommer vi att lära oss vad rallylydnad är, inlärning av momenten i nybörjarklass, få upp kontakten mellan hund och förare, positioner, hur det fungerar på tävling och mycket mer.