Information från styrelsen


Det har inte undgått någon att Sverige och världen står inför en ovis tid framöver. Det är många som drabbas av Covid-19 på ett eller annat sätt. För en del handlar det om inställd semester, tomma hyllor i mataffären och avstängda skolor medan för vissa handlar det om en högre belastning på sin arbetsplats medan andra riskerar att förlora sitt jobb.
 
För Sundsvalls Brukshundklubb innebär detta också förändringar. Vi följer Folkhälsomyndigheten-, SKK- och Brukshundklubbens riktlinjer vilket gör att vi inte kan bedriva vår verksamhet i den utsträckning som ni och vi är vana vid. Det kommer att resultera i att vi får avstå från en del aktiviteter och planera om andra, detta kan ni läsa mer om längre ned i mailet. En annan följd av Covid-19 är att Daglig verksamhet har stängt tills vidare, ni kommer vara enormt saknad och vi ser redan fram emot att få er tillbaka till oss. Detta gör dock att Sundsvalls Brukshundklubb är beroende av att vi medlemmar måste hjälpas åt med fortsatt löpande arbetsuppgifter.
 
Styrelsen hoppas fortfarande att våra medlemmar vill umgås och träna tillsammans på vår klubb trotts att det inte är någon organiserad öppen träning eller tävlingar just nu. Vi kan inte nog trycka på gemenskapen under dessa tider och ta vara på varandras kunskap och välvilja, vem vet – du kanske träffar en ny träningskompis?
 
Styrelsen vill påminna om att vi dock måste tänka oss för lite extra när vi ses på klubben;
 
  • Visa hänsyn mot andra på klubben genom att ta avstånd till varandra. Koppellängds avstånd är en bra måttstock.

  • Skapa inga köer vid toaletterna eller köket.

  • Tvätta händerna regelbundet.
  • Besök inte klubben om du känner dig sjuk eller har varit utomlands.

  • Vi säljer fika så som dricka, te, kaffe och färdigpaketerade Delicatobollar, ta chansen att sitta utomhus på vår fina altan.
 
Klubben är fortfarande öppen för träning, tänk dock på att följa de riktlinjer som finns. Hjälps vi åt och tar hand om- , påminner- och ser efter varandra kommer vi att fortsätta kunna träna och umgås utan fler restriktioner.
 

 
Nedan listas de närmaste förändringarna som du kommer att märka av:

Sektor- och kommittémötet den 16 april är inställt – styrelsen återkommer med nytt datum.

Medlemsmötet den 6 maj är inställt – styrelsen återkommer med nytt datum.

De öppna träningarna såsom onsdagsträningar, rallylydnadsträningar och barn- och ungdomsträningar är inställd tills vidare. Vi hoppas att komma igång med dessa träningarna snarast.

Tävlingar ställs in som arrangeras av Sundsvalls Brukshundklubb till och med 31 maj. Vi avvaktar med att boka om tävlingarna enligt info från SBK. Den 30/6-2020 är sista dagen för ansökan om höstens tävlingar och vi hoppas att läget ser annorlunda ut då.

75 års firande är framflyttad, styrelsen beslutar om nytt datum längre fram.

Fixardagen är inställd som medlemmarna tog beslut om förra året. Styrelsen återkommer med datum längre fram.
 
 
Styrelsen önskar alla en fin påsk med träning och härliga turer i skog och natur.