Hundens vecka 7-13 sep


Sundsvalls Brukshundklubb har varit med och anordnat hundens vecka sedan den startade 2016. I år är inget undantag och här nedan kommer listan på ämnen som du är varmt välkommen till 🙂 

 

Måndag 7/9 

 • Uppletande – Information och prova-på 
  Välkommen till information och prova-på inom uppletande som är ett moment av grenen Bruksprov. Uppletande går ut på att hunden ska springa och hämta saker som ligger ute och lämna dessa till föraren. Det är också ett bra och roligt sätt att aktivera din hund med, så du som inte har tävlingsambitioner kan också träna det. 

  Alla hundar och förare är välkomna att delta och under Prova-På delen kostar det 10 kr att vara med eftersom det hunden plockar upp och tar in får ni behålla. Är du osäker på om inkallningen fungerar går det bra att ha på långlina.

  Info
  Insturktör: Eva Forslund
  Datum: 7/9
  Tid: 18:00 – 20:00 
  Kostnad: 10 kr (gäller enbart om du vill vara med på prova-på)
  Plats: Sundsvalls Brukshundklubb (planen nedanför den röda stugan)
  Ingen föranmälan krävs

 

 • Nosework – Information och prova-på  – 18:00 (Marie Arnfridsson & Susanne Wiklund)
  I den spännande hundsporten Nosework får hunden använda ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta. I Nosework ska hund med sin förare söka efter specifika dofter i olika miljöer. Hundsporten är inspirerad av de utmaningar som professionella sökhundar utför dagligen inom till exempel polisen och tullen. Men det är också ett enkelt och roligt sätt att aktivera din hund!

  Info
  Instruktörer: Marie Arnfridsson & Susanne Wiklund
  Datum:7/9
  Tid: 18:00 – 19:30
  Kostnad: Gratis
  Plats: Sundsvalls Brukshundklubb (grusplanen)
  Ingen föranmälan krävs


  Tisdag 8/9

 • Agility – Information, uppvisning och prova-på – 18:30 (Sofia Sehlin & Angelica Nilsson-Böös)
  I den populära hundsporten agility ska hund och förare klara en hinderbana på tid. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta.

  Agility är en lättsam och underhållande sport, ofta är både farten och stämningen hög – och hunden minst lika förtjust som publiken. Det är samtidigt en uppvisning i avancerat samspel, och kräver mycket träning och ett nära och lyhört samarbete mellan hund och förare.
  Du har under kvällen möjlighet att få lära dig vad agility är och få prova-på med din hund.

  Info
  Instruktörer: Sofia Sehlin & Angelica Nilsson-Böös
  Datum: 8/9
  Tid: 18:30 – 20:00
  Kostnad: Gratis
  Plats: Sundsvalls Brukshundklubb (Grusplanen)
  Ingen föranmälan krävs

  Onsdag 9/9
 • Sund med Hund – Information, prova-på och Diplomering
  Syftet med Sund med Hund är att ge hundägare och instruktörer motivation och idéer för att öka den fysiska aktiviteten hos förare och hund. Alla övningar på en viss nivå/färg visas upp, både för människa och hund. Det innebär att hunden ska visa upp sex övningar och människan sex övningar. Vissa övningar görs tillsammans med hunden och visas då endast upp en gång. Under kvällen kommer du få testa BLÅ NIVÅ, som ska passa alla.

  För de som vill kommer vi också erbjuda gratis Diplomeringen inom grön/blå nivå för medlemmar inom Sundsvalls Brukshundklubb och för övriga kostar det 50 kr. Du har också möjlighet att köpa en scarf för 60 kr som bevis att ni har klarat av antingen grön eller blå nivå. 

  Info 
  Instruktör: Linda Jansson 
  Datum: 9/9 
  Tid: 18:00 – 19:00 Information och prova-på
  19:15 Diplomering grön- och blå nivå
  Kostnad: Information och prova-på (Gratis)
  Diplomering: 50 kr för övriga utom medlemmar i Sundsvalls BHK)
  Scarf: 60 kr
  Plats: Sundsvalls Brukshundklubb (Framför röda stugan)
  Ingen föranmälan krävs


 • Friskvård – Information och prova-på
  För att din hund ska må bra i vardagen och under tävling är det viktigt att bygga upp muskler och kondition. Det är även viktigt att du lär känna hur din hund mår.

  Idag lever våra hundar ett aktivt hundliv. Vi jagar, drar, tävlar i diverse olika sporter och använder hundarna i sök- och räddning, listan på aktiviteter kan göras lång. För att hunden ska hålla länge och få ett långt och hälsosamt liv är det viktigt att förebygga med stärkande träning.

  Du kommer under kvällen få lära dig mer om friskvård för hund och också kunna ha möjlighet att få prova-på enklare övningar på din hund. 

  Info
  Instruktör: Marie Fahlberg
  Datum: 9/9 
  Tid: 18:30 – 20:00 
  Kostnad: Gratis
  Plats: Sundsvalls Brukshundklubb
  Ingen föranmälan krävs


  Torsdag 10/9
 • Patrull – Föreläsning
  Svenska Brukshundklubben står för huvuddelen av hundtjänsten till försvarsmakten, där hemvärnet är mottagaren av våra patrullhundar. På uppdrag av Hemvärnet inom Armén utbildar Svenska Brukshundklubben hundförare och hundar som placeras i Försvarsmaktens olika förband. I förbandet är du i första hand soldat där du och hunden ska vara ett komplement till övrig bevakning med huvuduppgift att varna förbandet.

  Patrullhundens främsta uppgift är att med hjälp av sina välutvecklade hörsel- och luktsinnen, varna sin förare för personer i bevakningsområdet. Är du nyfiken och vill du veta mer om hur det fungerar att arbeta inom detta området har du chansen att få lära dig under denna föreläsning. 

  Vi hoppas på att vi kan erbjuda ett prova-på tillfälle kommer längre fram, därför är det viktigt att delta på informationsträffen så du är väl förberedd. 

  Info
  Instruktör: Katarina Antonsen 
  Datum: 10/9
  Tid: 18:30 – 19:30
  Kostnad: Gratis
  Plats: Sundsvalls Brukshundklubb
  Ingen föranmälan krävs

  Lördag 12/9

 • Rallylydnad – Information och prova-på
  Rallylydnad står för samarbete, kontakt och glädje. Det är en hundsport där alla hundar kan delta. Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana med skyltar som illustrerar olika moment som ska utföras. På skyltarna kan det exempelvis stå ”360 grader höger”, ”slalom”, ”sitt” eller ”skicka över hinder”. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden “kör” en bana enligt “kartläsarens”, som är förarens anvisningar.

  Info
  Instruktör: Jennie Lindqvist
  Datum: 12/9
  Tid: 13:00 – 14:30
  Kostnad: Gratis
  Plats: Sundsvalls Brukshundklubb 
  Ingen föranmälan krävs