Året 2018


Nu börjar året lida mot sitt slut 🙂 Därför tänkte vi sammanställa med vad vi har hunnit med att göra under 2018.

Året rivstartade med att dra i gång kurser inom klickerkundskap, fortsättningskurs inom Nosework och svampsök. Under årsmötet presenterades pristagarna inom våra många olika utmärkelser. Linda Jansson tilldelades det ärofyllda Granaten/Grötfatet och vi hyllade även de tävlingsekipage som lämnat in sitt bidrag till vandringspriset:

Ann-Sofie Halvarsson – Terahof Eagle-Eye
Sara Edblom/Knutar – Höstglädjens Quick-Witted
Ellinor Edström – Chezzay´s Just Jackpot
Helen Nilsson Hauss – Folke
Ellinor Hast – Khemosabi Mj’s Another Part Of Me
Göran Andersson – Moorman’s Warren tide
Jennie Lindqvist – Märta-Maj
Viveka Andersson – Maldas Gitte
Susanne Olsson – Molars Dio

Under året hade vi också öppna rallylydnadsträningar, onsdagsträningar, draghundssektorn anordnade SM, vi firade Svenska Brukshundklubbens 100 års dag. Kurser ordnades under året som exempelvis valpkurser, rallykurser, förberedande grundkurs, banbyggarkurs och kurs inom belöning, inlärning och hjälper. Anna Lindelöf föreläste om grunden till inlärning. Vi tog oss också an och uppdaterade hemsidan för att anpassas till GDPR och redde ut lite frågor med en “vanliga frågor och svar”-sida.

Vi tog hand om vår klubb med gemensamma aktiviteter som städning, pyssel och grillning och klubbstugan uppdaterades också med ett nytt låssystem. Vi startade en ungdomssektor där de åts taccos och barn och ungdomarna fick prova på massvis med spännande aktiviteter tillsammans med sin hund. En mängd olika tävlingar inom både bruks, lydnad, utställning, IPO och Rallylydnad under hela året framfördes med gott resultat. Föreläsningar har varit ett återkommande tema för 2018, Barbro Börjesson kom och höll kurs under en helg lika så Siv Svendsen.

Utbildningar har också arrangeras på klubben, dels så var det en utbildning inom föreningskunskap, utbildning av allmänlydnadsinstruktörer, grundmodulen och skrivarutbildning inom rallylydnad. Inte nog med det så utbildade engagerade individer sig till blanda annat rallylydnadsinstruktör och friskvårdsinstruktör.

Hundens vecka presenterades vecka 37 som vanligt med diverse olika ämnen inom IPO/skydd,  fysisk hållbarhet, Rallylydnad och Nosework. Inte nog med detta så hade vi kurser inom kroppsspråk och kommunikation,  ännu mer noseworkkurser, informationsmöte inom pratrullhundskurs, träningsgrupp inom rallylydnad för inomhusträning, träningsrummet öppnades och vi välkomnade december med julmarknad innehållande konst, hantverk och bakelser.

Detta är en BRÅKDEL av vad vi har gjort under året, Tack till alla som har hjälpt till och göra detta år till ett fantastiskt år 🙂 Nu ser vi fram emot 2019 med spännande nyheter, så håll utkik! 🙂